Duraković: Dvadeset novih radnih mjesta u Srebrenici

Radiosarajevo.ba
Duraković: Dvadeset novih radnih mjesta u Srebrenici

Za sutra je zakazan kolegij Skupštine općine Srebrenica na kojem će se čelnici dogovoriti o datumu redovne sjednice na kojoj treba da se  usvoji program rada Skupštine i načelnika. 
 
- Moj program rada biće baziran na „Platformi 2020“ i većina mojih saradnika će imati priliku da kaže svoju riječ o toj platformi. Kao načelnik sam otvoren prema saradnicima, nisam centralizovao svoju poziciju da se za sve mene pita, ne želim nositi toliko odgovornosti. Svi načelnici imaće neovisnost u svom radu sve dok u svom resoru djeluju u skladu sa zakonom - izjavio je za Agenciju FENA Ćamil Duraković, načelnik Općine Srebrenica. 
 
Iako je zbog finansijske krize vrijeme teško budući period će ipak biti u znaku otvaranja novih radnih mjesta. 
 
- Građanima treba dati šansu da rade i djelovati u tom pravcu. U februaru će firma „Prevent“ uposliti deset novih radnika, a firma TMD (obrada metala) koja se nalazi u istom objektu gdje i Prevent, također će uposliti deset radnika. Dakle na početku godine bit će 20 novih radnih mjesta - precizirao je Duraković. 
 
Naglasio je da je nužna provedba reformi komunalnih preduzeća da bi se stvorile mogućnosti za nova radna mjesta, poput putara na nekim lokacijama na području Srebrenice. 
 
- U planu je i integracija  Javnog preduzeća "Javni servis RTV Srebrenica" i Turističke organizacije koje će biti integrisane u Kulturni centar i time ćemo smanjiti troškove uprave, menadžmenta, a pokušaćemo da sačuvamo što više radnih mjesta i tako ostvarimo bolji finansijski efekat - kazao je  u razgovoru za Agenciju FENA načelnik Općine Srebrenica Ćamil Duraković. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije