Dunja Dizdarević pokreće civilni postupak protiv Čikića

Radiosarajevo.ba
Dunja Dizdarević pokreće civilni postupak protiv Čikića

Dunja Dizdarević
(25) koja je u nedjelju preživjela tešku fizičku traumu za šta je osumnjičen sin poznatog profesora Gazi Husrev-begove medrese (prof. Jusuf Čikić, op. a) Ahmed Čikić, u veoma lošem stanju je i danas. Jučer je bila u policiji gdje su ona i svjedokinja prepoznale osumnjičenika, nakon čega je ovaj predat Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu te se očekuje nastavak krivičnog postupka.
Dunja Dizdarević zadobila je tešku kontuziju glave – nos i napuknuće vilice, te frakturu sinusa

Kako doznaje portal Radiosarajevo.ba, nakon okončanja krivičnog postupka Dizdarevićeva će pokrenuti i civilni postupak protiv osumnjičenog, kojeg, kako je izjavila, odranije nije poznavala.

Kako je već poznato bh. javnosti, ova djevojka, koja inače u BiH ne živi od svoje 17. godine (studira u Beču  na Univerzitetu "Webster", a s vremena na vrijeme dođe u posjet porodici) u nedjelju navečer je pretučena. Sve se desilo noć uoči njenog planiranog povratka u Austriju, ispred kuće u ulici Ćemaluša u kojoj je bila smještena.

Dizdarevićeva je izjavila da joj je, nakon izlaska iz automobila koji je vozio njen prijatelj, sin sarajevskog profesora uputio više neprimjerenih riječi. Isprva je ova djevojka mislila da se radi o nekom njenom poznaniku, no uvidjela je da se radi o za nju potpunom strancu. U početku, kaže, nije marila za prozivke, ali mu je u jednom trenutku ipak odgovorila.

Dunjino hvala KCUS-u i MUP-u

Na djevojčino pitanje 'zašto mi se tako obraćaš, pusti me da se na miru pozdravim s prijateljem' (Dnevni avaz, op.a), napadač je odgovorio prvo udarivši je rukom u glavu, a onda ju je, nakon što je Dunja pala na tlo, u glavu nastavio udarati i nogama.

Ahmeda, koji pohađa Sarajevo School of Science and Technology, brani sarajevski advokat Omar Mehmedbašić

Nakon stravičnog napada, djevojku su odlučno zaštitili ne samo uposlenici Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu već i pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo kojima se Dunja posebno zahvaljuje. Ona u potpunosti vjeruje nadležnima da će slučaj provesti po zakonima i do kraja, kako nam je potvrdio i njen branilac (u civilnom postupku) Dennis Gratz.

Više informacija  Gratz nam nije mogao dati dok se ne okonča krivični dio postupka.

A Čikiću je, u međuvremenu, u Tužilaštvu određen 24-satni pritvor. Nije htio davati izjave sve dok se ne izvrši prepoznavanje, ali se medijima ranije obratio njegov otac Jusuf Čikić koji je ustvrdio da je Ahmed zapravo krenuo pomoći djevojci da izađe iz auta, a Dunja je bila ta koja je skočila na njega i počela ga udarati jer joj je rekao 'hajde buckice'... Nakon što je Dunja skočila, Ahmedovi instinkti su bili, kazao je njegov otac, da je odgurne, a ona je pala na zemlju (Dnevni avaz, op.a).

Dunja Dizdarević zadobila je tešku kontuziju glave – nos i napuknuće vilice, te frakturu sinusa.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije