Đulić o skrnavljenju Partizanskog groblja: Hitlerjugend ponovo jezdi Mostarom

1
F.V.
Đulić o skrnavljenju Partizanskog groblja: Hitlerjugend ponovo jezdi Mostarom
Foto: Facebook/ Radiosarajevo.ba / Ponovo oskrnavljeno Partizansko groblje/ Sead Đulić

Partizansko spomen-groblje u Mostaru ponovo je na meti neofašista! Jutro su tamo ponovo osvanuli novi uvredljivi grafiti s kukastim križevima.

Glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova HNK-a Ljudevit Marić je za N1 istakao kako nemaju novih prijava u posljednjih sedam dana. Podsjetio je da su sličan incident imali prošle godine uoči 14. februara.

Predsjednik SABNOR-a BiH Sead Đulić kaže za portal Radiosarajevo.ba da ovovremeni Hitlerjugend ponovo jezdi Mostarom.

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

"Kao i posljednjih godina iza sebe ostavlja vizit kartu politike Dragana Čovića. Ponovo će kadrovi njegove stranke, koji suvereno vladaju i ovim gradom i ovim kantonom reći da su to napravili maloljetni huligani, a svi mi znamo, čak i imenom i prezimenom, da nisu maloljetni i u čijoj funkciji jesu ti dobro organizirani mladi neofašisti koji godinama atakuju na Nacionalni spomenik Bosne i Hercegovine ili simbolički rečeno na samu Bosnu i Hercegovinu", rekao je Đulić za Radiosarajevo.ba.

Posljednje skrnavljenje Partizanskog spomen groblja, iscrtanim bojama i znakovljem, dodao je Đulić, jasno je poručilo i identificiralo politiku za koju se oni zalažu.

"Poslije ovoga čini nam se da kad oni govore o Evropi i evropskim vrijednostima misle na Evropu sa ovim znakovljem i da im je Evropa sa 9. majem kao svojim danom - strana. Insistiramo hitno uključivanje državnih sigurnosnih agencija u sankcionisanje počinilaca. Ovo tražimo jer domaćim snagama zaduženim za sigurnost ne vjerujemo. Trideset godina je prošlo od prvog ataka na Partizansko spomen groblje i druga antifašistička obilježja, a istrage nikad nisu dale nikakav rezultat. Nedjelovanje je saučesništvo", kazao je Đulić, te zaključio:

"Bojimo se da u trenutno bremenitoj situaciji u cijeloj zemlji ovo može biti okidač za ozbiljnije probleme u gradu. Ako se to desi krivci se već sad znaju. Zato svi u akciju, i političku i sigurnosnu".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije