"Duhovni ratnici Svetog Save srpskog": Novi sramotni transparent u B. Luci posvećen Putinu

14
Radiosarajevo.ba
"Duhovni ratnici Svetog Save srpskog": Novi sramotni transparent u B. Luci posvećen Putinu
Foto: Ustupljena fotografija / Bilbord posvećen Putinu

Srpski narodni pokret postavio je plakat na ruskom jeziku u Banjoj Luci posvećen ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu na kojem su mu čestitali rođendan.

Medijima su poslali fotografije i pismo koje su poslali Putinu prepuno hvalospjeva u kojem se navodi da: "od Boga zamolimo da imate dobro zdravlje, snagu i da Duhom Svetim vođeni nastavite da branite ne samo pravo na život Ruske Federacije i ruskog naroda, već i pravo na život čovjeka koji je sin Božiji po blagodati".

Pomenuli su i "historijski značajan srpski narod koji se u prelomnom vremenu (1992-1999.) prvi suprotstavio fizičkoj sili onog centra svjetske moći koji hoće da nasilno sprovede nepravednu globalizaciju, da razbije sve vrste suvereniteta, sve države i osnovne religije (pogotovo Pravoslavlje), porobi čovječanstvo i zagospodari svim svjetskim bogatstvima, i to kroz haos, izazivanjem ratova, bolesti, gladi...".

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

Spominjali su i Vaskrsenje, paralelne univerzume (!?), a potom su objasnili šta piše na plakatu.

"Na našem velikom transparentu istaknutom u Banjoj Luci, pored čestitke povodom Vašeg rođendana nalazi se i simbol Svetog Duha i naziv 'Čovječanski pokret dobra' a u potpisu 'Duhovni ratnici Svetog Save srpskog i Svetog Sergija Radonješkog'", naveli su, između ostalog, u čudnom pismu u kojem prozivaju imaginarnog neprijatelja.

Snimili su i video posvećen čovjeku kojeg gotovo cijeli svijet osuđuje zbog agresije na Ukrajinu koju predvodi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (14)

/ Povezano

/ Najnovije