Dugoročna prognoza: Bit će sve toplije, snijeg moguć samo na planinama

Radiosarajevo.ba
Dugoročna prognoza: Bit će sve toplije, snijeg moguć samo na planinama
Foto: AA / Dženan Zulum, klimatolog

Stabilno vrijeme, bez padavina preovladavat će u Bosni i Hercegovini do kraja radne sedmice, navodi se se prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda. 

U centralnoj i istočnoj Bosni u kotlinama i duž riječnih tokova očekuje se u jutarnjim satima magla, koja se ponegdje može i duže zadržati i od koje će zavisiti najviša dnevna temperatura zraka.

U južnim i zapadnim područjima pretežno sunčano, uz malu do umjerenu oblačnost. Temperatura zraka bit će relativno visoka za ovo doba godine. Za dane vikenda moguća je slaba kiša a na planinama susnježica i snijeg.

Izgledi vremena za naredni period - undefined

Foto: Printscreen: Izgledi vremena za naredni period

Jutarnje temperature zraka kretat će se od -4 do 2 stepena u Bosni, u Hercegovini od 2 do 6 stepeni. Najviše dnevne temperature varirat će od 3 do 9 u Bosni, na jugu zemlje od 8 do 13  stepeni.

"Prema raspoloživim sinoptičkim kartama u periodu od 27. januara do 03. februara očekuje se nestabilno vrijeme sa povremenim padavinama. Temperature zraka bit će nešto veće u odnosu na predhodnu sedmicu. Mraz nije isključen na visoravnima i visokim planinama, gdje je moguća i pojava snijega", navodi se u prognozi koju je izradio klimatolog Dženan Zulum. 

Dženan Zulum, klimatolog - undefined

Foto: AA: Dženan Zulum, klimatolog

Jutarnje temperature u ovome zraka u ovom periodu varirat će između 0 i 4 u Bosni, na jugu zemlje do 7 stepeni. Maksimalne temperature u Bosni do 10 i u Hercegovini do 14 stepeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije