Državni službenik dao otkaz iz moralnih razloga

Radiosarajevo.ba
Državni službenik dao otkaz iz moralnih razloga

Savjetnici ministara, direktora ili šefova zakonodavne vlasti, porezne obveznike u FBiH do sada su koštali oko milion eura godišnje. Iako je nova vlast u Federaciji obećala uštede na svim nivoima, teško je vjerovati da će do toga doći.
 
Zvonimir, čije prezime nećemo otkriti, svakako predstavlja malo čudo u bh. svakodnevnici. Nakon što je na mjestu savjetnika jednog federalnog ministarstva za dva mjeseca, prema vlastitom priznanju, nerada dobio gotovo 10.000 eura, odlučio se na otkaz.
 
Razočaran u pasivnost ovdašnje vlasti, vratio se svojoj struci u kojoj danas postiže izvanredne rezultate. O poziciji savjetnika za radio Slobodna Evropa kaže:
 
„Mogu reći da je bio ogroman broj putovanja, hodanja, mlaćenja praznih slama po svijetu, da je to strašno, tipa Kine, Japana. Ako neko ozbiljno misli sebi neku karijeru razvijati ili da nešto nauči, to je zaglupljivanje. Ništa ti ne radiš konkretno. Ti šutiš, jedeš, piješ, hodaš, računaš dnevnice.“  
 
Iako je Zvonimir na mjesto savjetnika imenovan u prethodnom sazivu federalne vlasti, dodaje kako se tek manji broj osoba s te funkcije vratio na staro radno mjesto:
 
„Nema kraja, samo se šaltaš iz jedne u drugu, iz treće u četvrtu. Samo su različite institucije, različiti niovi, različiti nazovi entiteti, ili državni ili entitetski, to je istina.“
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije