Državna vlada: SDA ministri neće biti smijenjeni?

Radiosarajevo.ba
Državna vlada: SDA ministri neće biti smijenjeni?


Zamjenik predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA) Asim Sarajlić smatra da će članovi Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, imenovani iz njegove stranke i za koje je pokrenuta procedura smjene, ostati na sadašnjim pozicijama.

Kako je izjavio danas novinarima u Sarajevu, gdje se održava sjednica Glavnog odbora SDA, Sarajlić vjeruje da stranke iz RS-a te Hrvatska demokratska zajednica BiH i Hrvatska demokratska zajednica 1990 neće glasati za smjenu u ponedjeljak na sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Takav stav, ovaj zvaničnik SDA temelji na pregovorima koje posljednjih dana njegova stranka vodi s drugim političkim akterima u BiH, javlja novinska agencija Fena.

Članovi Vijeća ministara iz SDA za koje je pokrenuta smjena su ministar sigurnosti Sadik Ahmetović, ministar odbrane Muhamed Ibrahimović i zamjenik ministra finansija i trezora Fuad Kasimović. Zahtjev za smjenom je pokrenut nakon raskida koalicije SDA i Socijaldemokratske partije (SDP) BiH. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije