Država izdvaja sredstva za borbu protiv trgovine ljudima

Radiosarajevo.ba
Država izdvaja sredstva za borbu protiv trgovine ljudima

Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Safet Halilović potpisao je danas u Sarajevu s predstavnicama deset nevladinih organizacija iz BiH protokole o saradnji i odluke o dodjeli grant sredstava za pomoć žrtvama trgovine ljudima, javlja Fena.

Ministar Halilović je kazao da je ukupna vrijednost potpisanih protokola i odluka 122.000 KM, a ova grant sredstva osigurali su Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH, Međunarodna organizacija za migracije i vlada Kraljevine Norveške.

Iz grant sredstava koje je osiguralo Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH za interventne potrebe i nezavisni monitoring po 11.250 KM dodijeljeno je nevladinim organizacijama Žene s Une Bihać, Budućnost Modriča, Fondacija lokalne demokratije i Asocijacija za seksualno i reproduktivno zdravlje.

Predstavnice organizacija kojima su dodijeljena sredstva zahvalile su na podršci, napominjući da je Ministarstvo prepoznalo njihove aktivnosti u pružanju pomoći žrtvama trgovine ljudima.

Pomoćnica ministra za ljudska prava Saliha Đuderija je kazala da se ovim programom zbrinjavaju dvije kategorije žrtava - žrtve seksualnog nasilja i žrtve trgovine ljudima, prenijela je Fena.

radiosarajevo.ba


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije