Društvo Crvenog krsta u BiH podržalo projekate za podršku starijim i osobama sa invaliditetom

1
Radiosarajevo.ba
Društvo Crvenog krsta u BiH podržalo projekate za podršku starijim i osobama sa invaliditetom
Foto: Crveni krst / Podržali 11 projekata

Društvo Crvenog krsta/križa (CK) u BiH podržalo je 11 projekata za podršku starijim osobama i osobama sa invaliditetom, u ukupnoj vrijednosti od 111.482,31 KM.

U prostorijama Crvenog krsta/križa danas su potpisani ugovori sa predstavnicima organizacija čiji su projektni prijedlozi bili najbolje ocijenjeni.

Sredstva su osigurana kroz regionalni projekat "Jačanje otpornosti starijih osoba i osoba sa invaliditetom tokom COVID-19 i budućih katastrofa - RESOPP". Riječ je o projektu koji finansira Evropska unija i Austrijska razvojna agencija, a kroz koji je Društvo Crvenog krsta/križa u BiH osiguralo sredstva za organizacije izvan strukture CK.

U Zemaljskom muzeju BiH otvorena izložba "Monumental" fotografa Ziyaha Gafića i Tomasa van Hutrivea

U Zemaljskom muzeju BiH otvorena izložba "Monumental" fotografa Ziyaha Gafića i Tomasa van Hutrivea

Crveni krst u Sarajevu postavio izložbu povodom tri decenije rada u BiH

Crveni krst u Sarajevu postavio izložbu povodom tri decenije rada u BiH

"Zaista smo zahvalni svim organizacijama na velikom intresovanju, dobrim idejama i predloženim aktivnostima za finansiranje mikroprojekata u lokalnim zajednicama namijenjenim starijim osobama i/ili osobama sa invaliditetom u okviru ovog projekta", istakao je generalni sekretar Crvenog krsta/križa BiH Rajko Lazić.

Predstavnici organizacija, potpisnica ugovora, iskazali su zahvalnost Crvenom krstu/križu na podršci te su izrazili nadu za uspješnu realizaciju planiranih aktivnosti u narednom periodu.

Konkurs je pokazao da postoji veliko interesovanje za ovu oblast, kao i da ima širok spektar procijenjenih potreba i osmišljenih aktivnosti čija realizacija je od izuzetne važnosti za starije osobe i/ili osobe sa invaliditetom u lokalnim zajednicama.

Udruženja koja su potpisala ugovore: Udruženje distrofičara Cazin, Udruženje Perspektiva plus Istočna Ilidža, UG "Sonata" Trebinje, Udruženje Međunarodni forum solidarnosti BiH – EMMAUS, Informativni centar za osobe sa invaliditetom "LOTOS" Tuzla, Organizacija amputiraca UDAS RS Banja Luka, Centar za edukaciju i istraživanje "NAHLA" Sarajevo, Udruženje porodica djece i osoba s poteškoćama u razvoju "Dajte nam šansu" Sarajevo, Udruga za promoviranje društvene solidarnosti "Srce za bližnje" Sarajevo, Udruženje "Centar za promociju cjeloživotnog učenja Erazmo" Tuzla, Humanitarna udruga "Pruži mi ruku" Ljubuški, saopćeno je iz CK u BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije