Društvenim mrežema kruži jeziva poruka: Mladić iz Bihaća najavljuje masakr u Ekonomskoj školi

4
A. Ka.
Društvenim mrežema kruži jeziva poruka: Mladić iz Bihaća najavljuje masakr u Ekonomskoj školi
Foto: Facebook / Prijetnje prijavljene policiji

Na društvenim mrežama kruži fotografija Ajdina Zulića iz Bihaća i njegova jeziva poruka da će počiniti sličan masakr kakav se u srijedu dogodio u beogradskoj školi.

U poruci navodi da će napasti učenike i uposlenike Ekonomske škole.

"Onaj dječak što je ubio osmero djece je kraljina za mene! Onakvo nešto i ja spremam već duže vrijeme za Ekonomsku školu u Bihaću. Bit će nezapamćen masakr u Bihaću, to vam se kunem životom! Kad ste me znali svi osuđivati i izbjegavati, zbog toga će da bude teror", nevedeno je u jezivoj poruci.

Vučević: Duboko vjerujem da je historijski dogovor Srba i Bošnjaka moguć, primjer nam je Sandžak

Vučević: Duboko vjerujem da je historijski dogovor Srba i Bošnjaka moguć, primjer nam je Sandžak

Nedugo poslije oglasili su se iz bihaćke škole te su potvrdili da se dogodio nemili slučaj te da su alarmirali policiju.

"Obavještavam sve učenike naše škole, kao i njihove roditelje da zbog situacije koja je nastala zbog objave našeg učenika Z. A. da nema potrebe za panikom. Nadležni organi su uredno i na vrijeme obaviješteni i reagovali su u skladu sa svojim ovlaštenjima", navedeno je obavijesti koju potpisuje direktor Ervin Bajraktarević, a koja je objavljena i na zvaničnoj Facebook stranici škole.

U više navrata smo kontaktirali Bahrudina Dželalagića, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona, ali on nije odgovorao na naše pozive.

Podsjetimo, u srijedu dogodila se jedna od najvećih tragedija u historiji beogradskih škola. Maloljetnik, 14-godišnji učenik Kosta K., izvršio je krvavi napad na školu Vladislava Ribnikara u Beogradu, koju je i sam pohađao, a u nezapamćenom masakru poginulo je, prema posljednjim informacijama, devet osoba.

Ubijen je zaštitar škole, kao i osmero učenika, a još je više osoba, među kojima je i nastavnica historije, povrijeđeno.

Više o masakru u beogradskoj školi čitajte na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije