Da li se društvenim mrežama širi lažni apel za pomoć bebi ubijene Nizame Hećimović?

Radiosarajevo.ba
Da li se društvenim mrežama širi lažni apel za pomoć bebi ubijene Nizame Hećimović?
Foto: Facebook / Nizama Hećimović

Društvenim mrežama šire se objave u vidu apela za pomoć kćerki Nizame Hećimović koja je ubijena 11. augusta.

Međutim, prema tvrdnjama, navodno je riječ je o zloupotrebi i lažnim objavama. Naime, brojnim medijskim redakcijama proslijeđen je apel koji se širi internetom za pomoć bebi Nizame Hećimović.

Kako javlja Tuzlanski, akcija je navodno lažna i riječ je o zloupotrebi jer je beba dobro, a sav materijal će biti dostavljen Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova (FMUP) koji će poduzeti dalje radnje i utvrđivanje činjenica.

Džanan Musa i Real Madrid osigurali plasman u polufinale Eurolige

Džanan Musa i Real Madrid osigurali plasman u polufinale Eurolige

Ovim povodom se oglasilo i Udruženje Zemlja djece u BiH.

"Obavještavamo javnost da je naša organizacija poduzela određene mjere kako bi se zaštitila privatnost djeteta nedavno mučki ubijene Nizame Hećimović, i preispitale sumnje na eventualnu zloupotrebu ovog slučaja kroz javne apele navodnog prikupljanja pomoći za liječenje djeteta, a koji se velikom brzinom šire društvenim mrežama. O svemu su službeno obaviješteni Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH i Centar za socijalni rad Gradačac – kao organ starateljstva, kao i Federalna uprava policije i nadležno tužilaštvo. Molimo korisnike društvenih mreža da se suzdrže od dijeljenja apela i vršenja uplata, dok se nadležni organi ne oglase po ovom pitanju", naveli su u saopćenju udruženja.

Podsjetit ćemo, iza Nizame je ostala devetomjesečna beba pred čijim je očima 11. augusta ove godine monstruouzni zločinac ubio njenu majku.

Obavještavamo javnost da je naša organizacija poduzela određene mjere kako bi se zaštitila privatnost djeteta nedavno...

Posted by Udruženje Zemlja djece u BiH on Monday, August 21, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije