Druga sjednica Predstavničkog doma

Radiosarajevo.ba
Druga sjednica Predstavničkog doma

Druga redovna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH bit će održana danas u Sarajevu, a na dnevnom redu je više prijedloga i nacrta zakona i odluka.

Među njima su Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Agenciji za bankarstvo Federacije BiH, Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o finansijskoj policiji, Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o ograničenoj upotrebi duhanskih prerađevina te Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prodaji stanova na kojima postoji stanarsko pravo.

Na dnevnom redu će se naći i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zdravstvenom osiguranju, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o federalnim ministarstvima i drugim tijelima federalne uprave, Nacrt zakona o ličnom imenu, Prijedlog odluke o usvajanju urbanističke osnove Regulacionog plana historijskog gradskog područja Počitelj za period 2008. do 2018. godine.
Također među previđenim tačkama su Program rada Vlade FBiH za 2011. godinu , Program rada Predstavničkog doma Parlamenta FBiH za 2011. godinu, Izvještaj o radu NO Agencije za privatizaciju u FBiH za 2010. godinu, Godišnji izvještaj Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH za 2011.

Zbog obimnog dnevnog reda ostavljena je mogućnost dvodnevnog održavanja sjednice, odnosno nastavka zasjedanja 23. juna.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije