Stanivuković veliča Dodika, zajedno na obilježavanju 9. januara

37
Radiosarajevo.ba
Stanivuković veliča Dodika, zajedno na obilježavanju 9. januara
Foto: Instagram / Draško Stanivuković

U Banjoj Luci je sinoć održana akademija posvećena obilježavanju neustavnog Dana RS, kojoj je, između ostalog, prisustvovao i Draško Stanivuković, banjalučki gradonačelnik.

"Impresivna svečana akademija povodom 30. rođendana RS, baš onako kako naša Republika i zaslužuje. Bila je čast prisustvovati ovom događaju u danu kada treba svi da se izdignemo iznad podjela i zajedno pokažemo koliko je naša Republika voljena. 

Čestitam i svima koji su učestvovali u organizaciji, ali i u samom programu ovog zaista dostojanstvenog događaja, a sutra nas očekuje svečani defile", poručio je Stanivuković.

Stručnjak za sigurnost: Intenzivirane su hibridne operacije Rusije protiv BiH!

Stručnjak za sigurnost: Intenzivirane su hibridne operacije Rusije protiv BiH!

On je, između ostalog, objavio i slike Milorada Dodika, lidera SNSD-a i člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine na Instagramu.

Podsjetimo, ova dva bh. političara često su se sukobljavali na političkoj sceni, posebno kada je bilo riječi o rušenju Kajak terase - restoranu u vlasništvu sina biznismena Mile Radišića, Dodikovog kuma, zbog čega je reagovala i Gorica, Dodikova kćerka te javno poručila:

"Pustite ga više da sruši taj Kajak, kad već ništa ne gradi, neka bar nešto sruši i uslika se. Da slike sa pjevačicama na portalima zamjeni slikama sa bagerom. Dok ne dođe snimak na red", napisala je Gorica nedavno.

Stanivuković je nedavno iznenadio sve i stao na Dodikovu stranu, kada je riječ o prijenosu nadležnosti, ali i uvođenju sankcija.

Na pitanje kako vidi sve češće prijetnje sankcijama Dodiku i da li bi to toga moglo da dođe i kako bi to uticalo na građane RS, Stanivuković je rekao da je kategorički protiv sankcija prema bilo kom političaru, pogotovo prema onima koji, kakvi god da su, "ipak predstavljaju određeno vrijeme, narod i RS."

Poručio je i kako je njegova stranka protiv oduzimanja nadležnosti i - nametnutih zakona.

"Mi smo kategorički protiv nametnutih zakona i oduzimanja nadležnosti RS. Treba se boriti, ali RS treba da se brani i ekonomijom i privredom i radnim mjestima. Pored ovih paralelnih borbi, moramo voditi i ove druge, potpuno izostavljene", zaključio je Stanivuković.

Napomenimo da 9. januar za mnoge bh. građane predstavlja početak kampanje ratnih zločina i genocida u Bosni i Hercegovini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (37)

/ Povezano

/ Najnovije