Draško Stanivuković podnio nove krivične prijave: Da se kralo, kralo se...

1
Radiosarajevo.ba
Draško Stanivuković podnio nove krivične prijave: Da se kralo, kralo se...
Printscreen / Draško Stanivuković

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banje Luke, danas je ispunio ono što je obećao i podnio krivične prijave protiv prethodnih rukovodilaca Gradske uprave i javnih preduzeća, jer su, kako je rekao u obraćanju novinarima počinili nezakonite radnje.

"Da se kralo, kralo se... I to valjano i pošteno", bile su prve riječi Stanivukovića.

Kako je najavio, Stanivuković je krivične prijave podnioi protiv bivšeg gradonačelnika Banja Luke Igora Radojičića, bivšeg šefa Odsjeka Civilne zaštite Mladena Ćućuna, bivšeg načelnika Odjeljenja komunalne policije Milenka Letića, te bivšeg direktora “Akvane” Vedrana Mitrovića.

"Koliko se uzimalo, dobro mi imamo išta. Ovo je ogroman budžet, koliko se uzimalo. Pojedine firme i ljudi koji sada sjede u skupštinskim klupama, za 10 godina uzelo se 30 miliona maraka", kazao je Stanivuković.

Podsjetimo, ovo je dio iz prvog izvještaja „Tima za reviziju“, čiji su rezultati objavljeni u nedjelju, posljednjeg dana januara, na konferenciji za novinare u Banjoj Luci.

Stanivuković je rekao da u Banjoj Luci ima 372 bilborda, koje je identifikovala nova komunalna policija, “od kojih je 159 lažno postavljenih koji ne plaćaju komunalnu naknadu, čime je budžet grada godišnje oštećen za više od pola miliona KM”.

U Banjoj Luci su preko noći skinuti mnogi sporni bilbordi.

No, kako piše Buka, bilborde nije skinula Gradska uprava, već vlasnici, odnosno kompanije zadužene za ovu vrstu posla.

Stanivuković je 24. decembra preuzeo upravljanje Gradom Banja Luka od svog prethodnika Igor Radojičića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije