Stanivuković odgovorio Đajiću hoće li podnijeti ostavku i "bacio rukavicu" SNSD-u

0
Radiosarajevo.ba
Stanivuković odgovorio Đajiću hoće li podnijeti ostavku i "bacio rukavicu" SNSD-u
Foto: FB / Draško Stanivuković / Draško Stanivuković

Na današnjoj konferenciji za medije, koja je održana povodm izbora za članove Vijeća mjesnih zajednica, gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković čestitao je svima koji su izašli, glasali i pobijedili na ovim izborima.

"Dužnost mi je da od srca čestitam svima koji su glasali, učestvovali i pobijedili na izborima za članove Savjeta mjesnih zajednica. Izlaznost je duplo veća nego 2017.godine i radujem se budućem radu i saradnji sa izabranim članovima. Očekujem da će ljudi bez obzira na političke organizacije kojim pripadaju maksimalo sarađivati i predstavljati svoju mjesnu zajednicu", istakao je Stanivuković.

Samira Hodžić iz Sarajeva je "Nestlé Zdravo! Baka/Nana" za 2024. godinu

Samira Hodžić iz Sarajeva je "Nestlé Zdravo! Baka/Nana" za 2024. godinu

Podvukao je je da rezultate ne posmatra kao krah nego da je zadovoljan konačnim ishodom.

"Naša infrastruktira je narasla za jedne mjesne zajednice, Petrićevca, na sedam mjesnih zajednica, i sada na 14 a to je dupli rast", istakao je gradonačelnik Banja Luke.

Naglasio je da on predstavlja promjene i kako je rekao nije mu palo na pamet da prisiljava građane da glasaju.

"Ne tretiram radnike kao svoje vlasništvo da glasaju mimo svoje volje. Ja sam politički borac, gladijator i nikad ne odustajem i ne predajem se i uvijek ću čestitati boljem, ali ne prihvatam poraz", zaključio je Stanivuković.

Odgovorio je na poziv Vlade Đajića da podnese ostavku ističući da poziva skupštinsku većinu da već u srijedu na sjednici Skupštine na dnevni red uvrste njegov opoziv.

"Ja ih izazivam da to učine", dodao je Stanivuković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije