Draško Stanivuković o incidentima u Foči, Prijedoru...: "Ja se izvinjavam..."

18
Radiosarajevo.ba
Draško Stanivuković o incidentima u Foči, Prijedoru...: "Ja se izvinjavam..."
PrtScr / Draško Stanivuković

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banja Luke komentarisao je incidente u Gacku, Foči, Prijedoru, Brčkom, Janji, te se izvinio "svima koji su se osjećali neprijatno na bilo koji praznik."

"Rekao bih svima da ako su se osjećali neprijatno na bilo koji način, na bilo koji sveti praznik – ja se izvinjavam. Ako mogu sa svjetovne strane kao političar, kao mlad čovjek – nikada takav čin ne bih podržao. Naravno da tu zakon postoji i ljudsko razumijevevanje da to ne treba da se čini.

Vjerujem da ni naša crkva ni bilo ko od političara ne bi pozivao na takvo nešto. Mi treba da praznujemo i da se radujemo svim praznicima. Ja sam sretan što sam za katolički Božić bio kod biskupa na prijemu, bošnjački narod islamske vjere posjećujem, dolazim im”, odgovorio je Stanivuković na upit o incidentima u nekoliko bh. gradova za N1.

Pogledajte privođenje trojice muškaraca u Sarajevu zbog sumnje da su povezani sa nestankom Danke (2)

Pogledajte privođenje trojice muškaraca u Sarajevu zbog sumnje da su povezani sa nestankom Danke (2)

Još jedna važna stvar je, dodaje on, da kada je grad Banja Luka odlučio da legalizuje vjerske objekte – rečeno je da će se pomoći svim vjerskim objektima.

"Čuli ste i jučer besjedu patrijarha Porfirija koji kaže da samo složno možemo. Mora postojati razumijevanje među narodima – ipak mi živimo zajedno. Suživot je imperativ isto kao što je imperativ i da RS postoji. Ona je neupitna i trajna. Niko neka ne dira RS i neće biti upitno da živimo zajedno, da se pomažemo i praznujemo sve praznike", rekao je Stanivuković.

Na kraju dodaje kako od ovakve poruke nikada neće odstupiti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (18)

/ Povezano

/ Najnovije