Draško Stanivuković nije poput Vučića: Idem na more i u Hrvatsku i Crnu Goru

3
Radiosarajevo.ba
Draško Stanivuković nije poput Vučića: Idem na more i u Hrvatsku i Crnu Goru
Arhiv / Draško Stanivuković

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković govorio je jutros za N1 o nešto opuštenijim temama nego inače.

Rekao je da mu je na početku bilo neobično što je popularan, a danas ga prepoznaju svugdje.

"Prepoznaju me i van BiH. Idem na more i u Hrvatsku i Crnu Goru. Obožavam svaki dio Balkana", kaže Stanivuković.

Vučić: Dok sam živ neću u Hrvatsku na more

Vučić: Dok sam živ neću u Hrvatsku na more

Govoreći o svojim počecima i ulasku u politiku, prisjećajući se videa i aktivnosti na društvenim mrežama, rekao je da je sve drugačije bilo jer je bio mlad, te da danas neke stvari ne bi napravio.

"Bio sam ponosan na video o asfaltu, ali danas to ne bih napravio kad sam gradonačelnik. Zbog svega toga što radim atipičan sam političar. Ne volim klišej, volim da je na moj način", ističe.

Govoreći o projektima s kojima je zadovoljan dok je gradonačelnik, rekao je da da su "izgradili pozornicu na kojoj svatko može reći što hoće, besplatni udžbenici, vrtići, stipendije, napravili najvažnije putne infrastrukturne projekte….".

Naglašava i da se nakon 20 godina gradi nova škola u Banjoj Luci, ali i da je jedini grad koji je platio legalizaciju vjerskih objekata.

Posjetio sam i džamiju i crkvu, želim biti u Banjoj Luci gradonačelnik svima”, rekao je Stanivuković za N1, dodajući da je “najveći neprijatelj Banje Luke jedan dio vijećnika iako nisu rođeni u ovom gradu, žive u ovom gradu. Nisu neprijatelji ni Zagreb, ni Federacija BiH”.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije