Stanivuković po izlasku iz pritvora: Pozivam ljude da budu hrabri i idemo do kraja

Radiosarajevo.ba
Stanivuković po izlasku iz pritvora: Pozivam ljude da budu hrabri i idemo do kraja
Foto: RAS Srbija / Srpskainfo.com / Privođenje Stanivukovića

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković pušten je na slobodu. Ubrzo nakon što je izašao na slobodu obratio se medijima.

Podsjetimo, Stanivuković je jučer uhapšen pa pušten na slobodu da bi, zatim, ponovo bio uhapšen.

"Stradali su ljudi koji nisu imali veze ni sa mnom ni sa pravdom za Davida. U policiji su mi dali da potpišem izjavu koju nisam ni rekao. Jedna od službenica mi je rekla: “Ovakvih manipulatora poput tebe mi je dosta”. Postavljam pitanje zašto je policija krenula na nas drugi put, mi smo sjeli i rekli da nema otpora, a oni su nasrnuli na nas", rekao je Stanivuković.

Stanivuković kaže da je do sada dobio 27.500 KM kazni.

"Moja poruka je da idemo dostojanstveno, a sad se masa digla još više. Moj imunitet nisu poštovali, iako im je moj advokat dao deset razloga da me puste. Ovdje je jedan jedini imunitet članska karta jedne stranke", rekao je Stanivuković.

Novinare je zanimalo da li će večeras doći na Trg Krajine.

"Da, doći ću... A da sam i mogao i sinoć bi izašao s narodom. Pozivam ljude da bude hrabri i idemo do kraja", kazao je na kraju Stanivuković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije