Draško Stanivuković drugi radni dan počeo u - sudnici

0
Radiosarajevo.ba
Draško Stanivuković drugi radni dan počeo u - sudnici
Foto: Privatni album / Draško Stanivuković

Draško Stanivuković, novoizabrani gradonačelnik Banje Luke, jučer je zvanično preuzeo dužnost u ovom gradu u Bosni i Hercegovini.

No, drugog dana na mjestu gradonačelnika mora u sudnicu.

Prvi čovjek Banje Luke oglasio se na Facebooku i njegovu izjavu prenosimo u cijelosti:

"Drugi radni dan započinjem još jednim sudskim procesom. Na ovakva suđenja volim da idem, jer nema većeg ponosa kada vam sude jer ste podržali svoje sugrađane u njihovoj borbi za bolje uslove života, a oni su mi 15. novembra tu podršku uzvratili i ja to ne zaboravljam.

Danas je situacija potpuno drugačija, danas sa funkcije gradonačelnika mogu da uradim ono zbog čega mi sude, a to je da se na da crnoj raskrsnici Dragočaj-Ramići, koja je predmet spora, više ne desi niti jedna nesreća, da se na tom mjestu ne ugasi niti jedan ljudski život, a sude mi jer sam stao uz svoj narod i jasno ukazao na problem. Još jedan progon od strane MUP-a koji će pasti u vodu, a iza nas će ostati samo održane riječi i riješeni problemi građana", naveo je Stanivuković na ovoj društvenoj mreži.

Podsjetimo, Stanivuković je jučer na posao stigao autobusom javnog prijevoza.

Na ovogodišnjim lokalnim izborima osvojio 51.620 glasova, i jedini je prošao brojku od 50.000.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije