Drama sinoć u Sarajevu: Muškarac bez svijesti plutao Miljackom, oživjela ga Hitna

1
Radiosarajevo.ba
Drama sinoć u Sarajevu: Muškarac bez svijesti plutao Miljackom, oživjela ga Hitna
Foto: Hitna pomoć KS / Akcija spašavanja

Hitna pomoć Kantona Sarajevo jučer je u 22 i 56 minuta dobila poziv da u koritu rijeke Miljacke, na području Otoke, pluta tijelo mlade muške osobe.

Brzom reakcijom Hitne pomoći mladić je spašen.

"Ekipa kardiomobila Hitne pomoći Sarajevo na mjesto nesreće dolazi za dva minuta, gdje se potvrdjuje tačnost poziva. Prema izjavama prisutnih, unesrećeni je u vodi unazad 15 minuta. U združenoj i dobro koordinisanoj akciji sa pripadnicima Profesionalne vatrogasne brigade i pripadnika MUP-a KS, za kratko vrijeme unesrećeni je izvučen na obalu", kazali su iz Hitne pomoći.

Kada su ga izvukli iz vode bio je bez svijesti, pula i nije disao.

"Iako je srčani zastoj trajao duže od 10 minuta, iako je prije započinjanja reanimacije na ekg-u bila asistolija (ravna linija), pothladjenost unesrećenog, vješte ruke, educiranost i opremljenost naše ekipe kroz provodjenje naprednih mjera održavanja života urodile su plodom. Na obali Miljacke, daleko od svog rodnog kraja, srce mladića ponovo je zakucalo", poručili su.

S obzirom da nam nisu bili dostupni lični podaci o pacijentu, pretpostavka je da se radi o migrantu.

U 23 sata i 38 minuta, pacijenta sa stabilnim vitalnim parametarima predali su osoblju KCUS-KUM-a na daljnu dijagnostiku i tretman. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije