Drama jutros u prostorijama UIO: Službenici evakuirani zbog - zmije!

3
Radiosarajevo.ba
Drama jutros u prostorijama UIO: Službenici evakuirani zbog - zmije!
Foto: UIO BiH / Zmija jutros u kancelariji UIO!

Službenice i službenici Uprave za indirektno oporezivanje smješteni u iznajmljene prostorije (Skendera Kulenovića 93, Banja Luka), od jutros su van kancelarija zbog zmije koja je otkrivena u jednoj od službenih prostorija.

Zmiju je primijetila jedna službenica kad je željela sjesti za svoj radni stol. Iako službenici UIO nisu sigurni o kojoj je zmiji riječ, pretpostavlja se da se radi o otrovnici.

Nakon toga nastupila je panika, te je svih 25 službenika iz Grupe za prinudnu naplatu i Grupe za tarifu, vrijednost i porijeklo robe napustilo ove radne prostorije.

Znate li koji grad je snježni dom Djeda Mraza?

Znate li koji grad je snježni dom Djeda Mraza?

U ove prostorije u Banjoj Luci smješten je dio službenika UIO zaposlen u Regionalnom centru Banja Luka. Riječ je o staroj zgradi, koja bi uskoro trebala biti porušena. U proteklim godina u ovim prostorijama bio je veliki broj pacova i miševa koji su najčešće izlazili iz klima uređaja postavljenih na plafonima.

Pretpostavlja se da su se zmije pojavile u ovom objektu upravo zbog velikog broja glodara, a u ovom trenutku nije poznato da li u objektu ima više zmija. Službenici UIO pozvali su nadležne službe koje bi uskoro trebale doći u prostorije i izvršiti pregled i obezbijediti sigurnost prostorija za dalji rad.

"Podsjećamo, UIO je prema Zakonu o simtemu indirektnog oporezivanja u BiH locirana sa Sjedištem UIO u Banjaluci, te u četiri regionalna centra: Banjaluka, Sarajevo, Mostar i Tuzla. Od 2004. godine od kada je uspostavljena UIO problem smještaja zaposlenih riješen je u regionalnim centrima Sarajevo, Mostar i Tuzla, dok do danas još uvijek nije riješen problem smještaja zaposlenih u Sjedištu UIO i u Regionalnom centru Banjaluka", saopćeno je jutros iz Uprave za indirektno oporezivanje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije