Davor Dragičević uživo: Mene neće ubiti kao Davida!

Radiosarajevo.ba
Davor Dragičević uživo: Mene neće ubiti kao Davida!
Foto: Nedim Grabovica / Radiosarajevo.ba / Davor Dragičević u Sarajevu
Davor Dragičević, otac ubijenog Davida, bio je ekskluzivni gost u emisiji Dan uživo na N1 televiziji.

Ovo je bilo prvo obraćanje Dragičevića u medijima nakon nestanka krajem prošle godine u Banjoj Luci. O razlozima svog odlaska, slučaju koji još uvijek nije dobio svoj epilog i planovima za N1 i "Dan uživo" govorio je Davor Dragičević. 

Na pitanje novinara da li će otkriti svoju lokaciju, Dragičević je odgovorio:

"Neću otkriti svoju lokaciju. Sve što vam sada mogu reći jeste da sam među dobrim ljudima i na sigurnom sam", rekao je.

Ovom prilikom pozdravio je svog advokata Ifeta Ferageta i svog "brata" Muriza Memića.

"Lična osveta Republike Srpske prema Davoru Dragičeviću i pokušaju moje likvidacije nije im uspjela. Hvala ljudima koji su mi pomogli da budem na sigurnom. Mene neće ubiti kao Davida", poručio je Dragičević.

Na pitanje zašto se sklonio, Davor je odgovorio:

"Ne bih otkrio. Ja se ne bojim, sklonio sam se, a do kada će Davor Dragičević ostati skriven, ne znam. Mene želi ubiti čitav MUP RS-a, to se zna. Snage i upornosti imam, jer sam djetetu obećao da ću ga osvetiti. Ovo je lična osveta Dodika, Lukač, Burle... da zatru porodicu Dragičević. Ne mogu ući u svoju kuću, vidjeti svog psa, prijatelje, svoju Banja Luku", kazao je. 

Novinar ga je upitao i kako se osjećao na dan kada je rođen njegov David. 

"Kako ću se osjećati?! Trebao sam biti taj dan sa svojim djetetom. Vi ste zarobljeni svi dole, morat ćete se osloboditi. Živite u državi gdje nema reda i zakona, nema pravne države, nema ništa. Duboko sam razočaran od Međunarodne zajednice. Vozio sam Suzanu koja je krvarila, ganjalii su me po gradu, hapsili su i udarali ljude, žene, djecu, a deset smo mjeseci stajali mirno i dostojanstneo i nismo nikome smetali....", ponovio je.

Dragičević je kazao i to da tijelo Davida Dragičevića namjeravaju prebaciti u Austriju.

"Suzana je već uzela mjesto, moje dijete neće dole ostati", rekao je.

Za kraj je prokomentirao i nedavne smjene koje su se desile u RS-u.

"To su budalaštine. Nikakve smjene i nikakva vlast....Ko je ubio Davida Dragičevića i ostalu djecu? To je pitanje na koje moraju dati odgovor", rekao je te dodao i to da je majka Davida osnovala udruženje Pravda za Davida u Austriji koja je usmjerena ka cijelom svijetu...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije