Dragan Vikić stigao na Sud BiH, bit će posljednji svjedok odbrane

3
Radiosarajevo.ba
Dragan Vikić stigao na Sud BiH, bit će posljednji svjedok odbrane
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Dragan Vikić, dolazak na Sud BiH

U Sarajevu će danas biti nastavljeno suđenje Draganu Vikiću, ratnom komandantu Odreda milicije – Specijalne jedinice MUP-a RBiH i jedinica rezervnog sastava Specijalne jedinice MUP-a RBiH.

Tako je glavna rasprava u Sudu BiH zakazana za devet sati.

Vikić bi danas trebao biti posljednji svjedok odbrane.

Napomenimo da je Sud BiH 13. januara 2017. godine potvrdio optužnicu koja optužene Dragana Vikića, Jusufa Pušinu, Nermina Uzunovića i Mladena Čovčića tereti da su počinili krivično djelo ratni zločin protiv ratnih zarobljenika.

"Optužnica tereti optužene da su u vrijeme rata i oružanog sukoba u Bosni i Hercegovini u toku aprila 1992. godine između pripadnika oružanih snaga Armije BiH i jedinica teritorijalne odbrane i rezervnog sastava JNA stavljenih pod jedinstvenu komandu VRS stacioniranih u kasarni u Lukavici, Nermin Uzunović i Mladen Čovčić, u svojstvu pripadnika jedinice rezervnog sastava Specijalne jedinice, zajedno s njima poznatima pripadnicima Specijalne jedinice i pripadnicima jedinice rezervnog sastava počinili ubistvo zarobljenih pripadnika VRS-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije