Dragan Mioković: Do marta moramo imati Zakon o zaštiti prijavitelja korupcije!

1
Radiosarajevo.ba
Dragan Mioković: Do marta moramo imati Zakon o zaštiti prijavitelja korupcije!
Foto: N.G / Radiosarajevo.ba / Dragan Mioković

Dragan Mioković, zastupnik Naše stranke u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, podnio je inicijativu u kojoj traži da Vlada FBiH u roku od 45 dana Predstavničkom domu na razmatranje dostavi Prijedlog zakona o zaštiti prijavitelja korupcije u Federaciji BiH.

"Najvažniji argument za donošenje ovog zakona je što prijavitelji korupcije moraju imati osjećaj sigurnosti i da to što rade može biti samo u korist društva i države a ne na njihovu ličnu štetu", kaže Mioković.

On ističe i da je usvajanje ovog zakona neophodno kako bi Bosna i Hercegovina ispunila 14 prioriteta za približavanje Evropskoj uniji: "U martu će Evropska unija odlučivati o otvaranju pregovora o članstvu Bosne i Hercegovine, mi taj datum bez ovog zakona ne smijemo dočekati."

Mirela Bećirović zablistala u Egiptu: Ponovo je očarala svojim izgledom

Mirela Bećirović zablistala u Egiptu: Ponovo je očarala svojim izgledom

Podsjećamo da je takav zakon već usvojen na državnom nivou kao i u RS.

Vlada FBiH je u augustu 2022. godine utvrdila prijedlog ovog Zakona, ali je isti povučen iz procedure od strane aktuelnog saziva Vlade FBiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije