Dragan Mektić razgovarao s ambasadorom Saudijske Arabije u BiH: Unaprijediti policijske snage

Radiosarajevo.ba
Dragan Mektić razgovarao s ambasadorom Saudijske Arabije u BiH: Unaprijediti policijske snage

Ministar za sigurnost Bosne i Hercegovine Dragan Mektić sastao se danas s ambasadorom Kraljevine Saudijske Arabije Hani Abdullahom Mominahom s kojim je razgovarao o unapređenju odnosa i institucionalne saradnje u oblasti sigurnosti.

Istaknuto je da je to veoma važan preduvjet i za unaprjeđenje ekonomske saradnje i povećanje investicija. Stoga je kao jedan od važnih koraka na tom putu ocijenjeno i finaliziranje Sporazuma o borbi protiv organiziranog kriminala i terorizma, čije se potpisivanje uskoro očekuje.

"S tim u vezi razgovarano je i o mogućnosti organiziranja sastanka resornih ministara dvije države, na kojem bi se osim potpisivanja ovog sporazuma, razgovaralo o konkretnim projektima jačanja kapaciteta policijskih agencija, zajedničkim obukama te razmjeni iskustava u borbi protiv terorizma i ekstremizma", saopćeno je iz Ministarstva za sigurnost BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije