Dragan Lukač: U Fazlagića Kuli nije bilo narušavanja javnog reda i mira

Anadolija
Dragan Lukač: U Fazlagića Kuli nije bilo narušavanja javnog reda i mira
AA / Dragan Lukač / Arhiv
Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS, istakao je da je stanje bezbjednosti u RS stabilno i zadovoljavajuće.

 "Od sedam časova, od kada su otvorena glasačka mjesta, sve do sada nije bilo nikakvih posebnih posebnih incidenata. Sve se odvija onako kako smo predvidjeli, građani se ponašaju u skladu sa zakonom, vrše svoju građansku dužnost i nadamo se da će tako i da ostane", rekao je Lukač.

Komentarišući slučaj mjesta Fazlagića Kula kod Gacka, Lukač je rekao da tu biračko mjesto nije ni otvoreno, jer je Komisija "spojila to mjesto sa drugima glasačkim mjestom kao što je to urađeno i za većinu drugih mjesta".

"S obzirom na to da znamo da je bošnjačko rukovodstvo pozvalo Bošnjake da ne izađu na referendum, nije ni bilo potrebe da se otvara to glasačko mjesto. Nema potrebe da to smatramo bilo kakvim incidentom, jer nije bilo narušavanja javnog reda i mira", rekao je Lukač.

Prema njegovim informacija, do spajanja biračkih mjesta došlo je na više desetina mjesta gdje se nije očekivala izlaznost s obzirom na to da su se "Bošnjaci izjasnili da neće izaći na referendum, nije bilo ni potrebe da se otvaraju".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije