Dragan Čović: Za istinsku ravnopravnost hrvatskog naroda u BiH

Radiosarajevo.ba
Dragan Čović: Za istinsku ravnopravnost hrvatskog naroda u BiH

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović razgovarao je danas u Banja Luci s dužnosnicima HDZ-a BiH. Sastanku su prisustvovali dopredsjednik Republike Srpske i predsjednik RO HDZ-a BiH za Posavinu Josip Jerković, dopredsjednik HDZ-a BiH i ministar za izbjeglice i raseljene osobe Vlade RS Davor Čordaš, članica Predsjedništva HDZ-a BiH Marija Rapo, predsjednik RO HDZ-a BiH Sjeverozapadna Bosna Dragan Juričević te predsjednici GO i OO članovi RO HDZ BiH Sjeverozapadna Bosna.


Predsjednici Regionalnih odbora i dužnosnici HDZ-a BiH izvijestili su Čovića o stranačkim aktivnostima, te pitanjima vezanima za funkcioniranje stranke u tom entitetu, priopćeno je iz HDZ-a BiH, javlja Fena.

Na sastanku je bilo riječi  o aktuelnim političkim prilikama u entitetu i BiH te uobičajenim temama i problemima koji prate ovaj kraj BiH i s kojim se suočavaju Hrvati na tom području, posebno kada je u pitanju povratak i obnova te zapošljavanje. Razgovaralo se i o problemima koji prate implementaciju Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja, koji je trebao biti najznačajniji projekt u posljednje tri godine.

Ocijenjeno je kako se treba nastaviti boriti i zalagati za istinsku jednakopravnost hrvatskog naroda u BiH, osobito u područjima u kojima žive Hrvati, a pri tome, ne raditi ništa što nije interes i drugih naroda koji ovdje žive u BiH.  

Europski put koji za BiH nema alternativu dodatno će ekonomski ojačati BiH, te stvoriti preduvijete za nova radna mjesta, samo na tome treba ustrajajati, naglašeno je na održanom sastanku., stoji u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije