Dragan Čović nakon prve reakcije ponudio koaliciju Bakiru Izetbegoviću i SDA

7
Radiosarajevo.ba
Dragan Čović nakon prve reakcije ponudio koaliciju Bakiru Izetbegoviću i SDA
FOTO: Fena / Dragan Čović u Mostaru

Kako ste već čuli, hvala svima u ovom vrlo važnom danu. Došlo je vrijeme da se Mostar gradi na jakim europskim temeljima. Zahvalio bih se svima koji su glasali za HDZ BiH. Naša straka sa više od 20.000 koja je dobila dvostruko više mandata nego prije 12 godina. Moći ćemo naći partnere za većinu u Gradskom vijeću. Mostar će biti stolni grad Hrvata. 

To je bila prva reakcija Dragana Čovića, lidera HDZ-a BiH, nakon što su zatvorena biračka mjesta u Mostaru. 

"Možemo reći da je HDZ s više od 20.000 glasova stranka koja je dobila dvostruko više mandata što je bio naš cilj, sa 14 - 15 mandata vjerujem da ćemo naći partnere. To je ono što mogu kazati na osnovu dosad prebrojanog dijela glasova", podvukao je Čović.

On je duboko uvjeren da će dr. Kordić biti gradonačelnik Mostara, te naglasio da mu je drago da su se izbori konačno desili.

"Ovo je dovoljno glasova da gradimo budućnost Mostara sa mladih ljudima. To nas treba uozbiljiti za neka buduća vremena. Drago mi je da mogu kazati da će HDZ imati barem 40 posto mandata u gradskom vijećuŽelio sam poslati poruku da ovo što radimo, a to smo pokazali i kroz liste. Mostar će disati mostarski, ja kao Mostarac ću se potruditi da to bude tako. Ovo je poruka za svakog građanina Mostara, bez obzira da li je on Hrvat, Bošnjak ili Srbin", dodao je Čović, dodavši da je uvjeren da će imati 340 vijećnika. 

Dodao je da je razgovarao sa Bakirom Izetbegovićem i velike su šanse da će sa SDA ići u koaliciju.

"Ko želi dobar Mostar, europski Mostar, uvijek je dobro došao", podvukao je lidera HDZ-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije