Dragan Čović: S predstavnicima 'Trojke' sastat ćemo se idućeg petka u Mostaru

2
Fena
Dragan Čović: S predstavnicima 'Trojke' sastat ćemo se idućeg petka u Mostaru
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Dragan Čović

Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora (HNS) i lider Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine (HDZBiH) Dragan Čović najavio je kako će se u petak, 24. marta, u Mostaru susresti izaslanstva stranaka okupljenih oko HNS-a BiH i oko stranaka "Trojke".

Taj sastanak, kazao je Čović nakon današnje sjednice Predsjedništva HNS-a BiH, rezultirat će sporazumom koji će otkloniti bilo kakav nesporazum između te dvije političke grupacije.

"U taj sporazum ugradit ćemo precizno svaki resor u Vladi FBiH, svaku instituciju, a ima ih jako mnogo unutar Federacije, da znamo tačno kakvu ko ima obvezu od dva bloka prema toj instituciji. To bi naslonili na onaj sporazum koji imamo na razini države", izjavio je Čović.

U autobusu u Njemačkoj u kojem su poginule četiri osobe bio i Bosanac

U autobusu u Njemačkoj u kojem su poginule četiri osobe bio i Bosanac

Govoreći o vremenskim rokovima, prvi čovjek HNS-a dodao je kako očekuje da će posao oko imenovanja nove izvršen vlasti u Federaciji BiH biti okončan do kraja aprila.

Predsjedništvo HNS-a na današnjoj je sjednici ponovno za predsjednika Glavnog vijeća te organizacije izabralo Božu Ljubića, a za sekretara HNS-a Josipa Merdžu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije