Dragan Čović ponovno izabran za predsjednika HDZ BiH

13
Fena
Dragan Čović ponovno izabran za predsjednika HDZ BiH
Foto: Fena / Dragan Čović

Na XIV. izbornom Saboru Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine (HDZ BiH) u subotu u Mostaru ponovno je za predsjednika te stranke izabran Dragan Čović na čijem je čelu od 2005. godine te će stranku voditi i sljedeće četiri godine.

Dragan Čović je bio jedini kandidat za ovu poziciju i izabran je jednoglasno.

U radu Sabora sudjeluje oko 570 članova stranke iz BiH kako bi izabrali novo rukovodstvo na mandat od četiri godine.

Uoči samog početka sjednice Čović je najavio nova kadrovska rješenja, te poručio da europski put nema alternativu.

Dodik: "Neću odustati. Ne bojim se, krećem u novu fazu političke i svake druge borbe za RS"

Dodik: "Neću odustati. Ne bojim se, krećem u novu fazu političke i svake druge borbe za RS"

"Siguran sam da ćemo dati jednu novu dimenziju kroz ovaj Sabor kada je u pitanju kadrovska politika i poruke koje ćemo poslati s njega", izjavio je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović uoči zasjedanja 14. Sabora HDZ-a BiH.

Uvjerenja je da će se očuvati osnovna načela stranke i da europski put nema alternative.

"I danas ćemo očuvati ono ključno načelo, naš narod, našu domovinu prije svega. Europski put nema alternative kao takav, želimo brzo i pragmatično djelovati i praviti reforme kako bi u narednih par mjeseci stvorili ambijent da možemo drugačije kontaktirati i komunicirati s Europskom unijom, a to znači da se uključimo u sve aktivnosti EU u koje su se danas uključili svi oni partneri koji su ili već članice ili su u nekom koraku približavanja. Uvjeren sam da će taj novi pristup HDZ-a BiH u iduće četiri godine i dalje od HDZ-a tvoriti lidera u predvođenju politika ka europskom putu, unutarnje stabilnosti, reda i dogovaranja", istaknuo je predsjednik HDZ-a BiH.

Na saborskom zasjedanju su brojni gosti, predstavnici međunarodne zajednice, diplomati, stranačka izaslanstva, među kojima je i izaslanstvo sestrinskog HDZ-a te predstavnici akademske zajednice, crkve, privrednici i drugi uglednici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (13)

/ Povezano

/ Najnovije