Dragan Čović nakon sastanka u I. Sarajevu: "Čini mi se da smo danas snažno otvorili vrata EU"

2
Radiosarajevo.ba
Dragan Čović nakon sastanka u I. Sarajevu: "Čini mi se da smo danas snažno otvorili vrata EU"
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Dragan Čović

Sastanak stranaka koalicije na nivou Bosne i Hercegovine (SNSD, SDP, Naša stranka, NIP i HDZ) održan je danas, 16. oktobra u Istočnom Sarajevu u 15 sati.

Nakon toga, održana je press konferencija, na kojoj je prvi govorio šef SNSD-a Milorad Dodik, a, nakon njega, javnosti se obratio Dragan Čović, prvi čovjek HDZ-a.

Čović se, u vrlo pozitivnom tonu, obratio prisutnim medijima, zahvalivši na početku domaćinu: "Imali smo izvrsnu atmosferu, dotakli smo sve teme o kojima smo trebali razgovarati, na razini povjerenja."

Žetva očarala Sarajevo: Na sceni NPS izveden balet kojim je sve počelo prije 74 godine

Žetva očarala Sarajevo: Na sceni NPS izveden balet kojim je sve počelo prije 74 godine

Kazao je da su zaključili da je "do dinamike", kao i da moraju "neke stvari ubrzano uraditi u Vijeću ministara kako bi Predstavnički dom i Dom naroda zasjedali u relativno kratkom vremenu, a da bi dobili šansu prije dolaska predstavnika Europske unije da imamo jednu pozitivnu atmosferu". Snažno je naglasio kako će "imati ubrzanu dinamiku dogovaranja oko svih zakona", a otkrio je i da se u narednih 15 dana očekuje još jedan sastanak, čiji će domaćini biti predstavnici Trojke.

"Veoma sam zadovoljan, posebno načinom na koji smo komunicirali. Čini mi se da smo vrata EU snažno otvorili ovim današnjim dogovorom", izjavio je Čović, poručivši kako su se svi "snažno saglasili da niko ne smije kočiti niti jedan ekonomski projekt na cijelom području BiH".

Podsjetimo, prethodni sastanak održan je u Mostaru kada je domaćin bio HDZ, 25. septembra, ali na njemu nije bilo dogovora.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije