Dragan Čović i zvanično kandidat za člana Predsjedništva BiH

Radiosarajevo.ba
Dragan Čović i zvanično kandidat za člana Predsjedništva BiH
Na sjednici predsjedništva HDZ-a BiH u Vitezu, ova stranka je odlučila da kandidira svog predsjednika Dragana Čovića za člana Predsjedništva BiH.

Čović je i aktuelni član Predsjedništva BIH iz reda hrvatskog naroda, a na prošlim je izborima osvojio 128.053 glasa, odnosno oko 25 hiljada glasova više od svog glavnog protukandidata Martina Raguža.

"Dogovorili smo se da kandidat na izborima bude opet moja malenkost. Zahvaljujem se kolegama na tom prijedlogu. Očekujem da HDZ kao predvodnici ovog procesa da osiguramo da legtimni predstavnici hrvatskog naroda budu u vlasti, da hrvatski narod bude konstitutivan s ostala dva naroda", kazao je Čović.

Kazao da ne razmišlja o tome ko mu je protivkandidat te da će prema svakome imati isti odnos ida se neće baviti njima.

Glavni konkurenti Čoviću na oktobarskim izborima ovoga puta bića Diana Zelenika iz HDZ-a 1990 i Željko Komšića iz DF-a.

On je ponovio da već godinu nema parlamentarne većine u BiH, dodavši da bi BiH imala kandidatski status da je sada izmjenila Izborni zakon. Očekuje kandidatski status u narednoj godini.

Na 27. sjednici Predsjedništva HDZ-a BiH  u Vitezu,  je bilo govora i o pripremama za predsjedničke i parlamentarne izbore u BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije