Dr. Šabanović potencijalno ugrozio svoje pacijente i kolege

Radiosarajevo.ba
Dr. Šabanović potencijalno ugrozio svoje pacijente i kolege
Agencije / Dr. Jusuf Šabanović

Ljekarska komora Kantona Sarajevo oštro osuđuje neodgovorno i neprofesionalno ponašanje doktora Jusufa Šabanovića, kojim je ostvario potencijalnu mogućnost ugrožavanja epidemiološke situacije, odnosno potencijalno ugrozio zdravlje svojih pacijenata i zdravlje svojih kolega, navodi se u saopćenju povofom jučerašnje Korona-zabave u Sarajevu.

"Svojim činom narušio je principe Kodeksa medicinske etike i deontologije, te će Ljekarska komora Kantona Sarajevo pokrenuti odgovarajući postupak", piše u saopćenju.  

Podsjećamo, korona-party organizirana je u sarajevskom restoranu „Golf“, a kao povod navodno je poslužio rođendan doktora Šabanovića. Ovoj zabavi između ostalih prisustvovali su poznati bh. pjevači, ali i dekan Veterinarskog fakulteta u Sarajevu Nihad Fejzić, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac (SNSD) i zastupnik SBB-a u Skupštini KS Fahrudin Pecikoza.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije