Dr. Gavrankapetanović: Pobijedio sam, osvetit ću se ovako...

Radiosarajevo.ba
Dr. Gavrankapetanović: Pobijedio sam, osvetit ću se ovako...
Print Screen / Prim. dr. Ismet Gavrankapetanović

Prim. dr. Ismet Gavrankapetanović od jula preuzima funkciju v. d. direktora Opće bolnice "Prim.dr. Abdulah Nakaš" u Sarajevu, a u sinoćnjem gostovanju na Face televiziji govorio je o tome.

Sarkastično je kazao da je generalna direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebija Izetbegović „oduševljena njegovim imenovanjem", te da je zbog toga otišla na bolovanje ili odmor.

"Sve je došlo na naplatu", rekao je on.

Istakao je da bi volio da nije bio upravu za brojne stvari na koje su svi ukazivali.

"Tada nas je bilo napustilo tek 20-ak ljekara, a sada je to nenadoknadiva šteta. Nažalost, u tom periodu su izgubljeni mnogi životi u jednoj opštoj neorganizaciji koja je u Kantonu Sarajevo postojala i postoji i sada“, kazao je Dr. Gavrankapetanović.

Naglasio je da će sa pozicije na koju je imenovan, truditi se da zaustavi propadanje te da "na ovom putu neće biti lične osvete jer smo mi puno iznad toga".

"Profesionalne možda – ako je osveta da svim onima koji su prognani, mobingovani omogućimo da se vrate u Sarajevo, svim onima koji su poniženi na razne načine vratimo dignitet, ako je osveta da kažemo da ćemo svako dijete liječiti i da nećemo dozvoliti nikada više da bilo ko pomisli da kaže da neće liječiti jedno bolesno dijete, ako je osveta to da bolnice sarađuju perfektno, da nikom više ne naumpadne da dira Opću bolnicu Sarajevo koja je simbol otpora“, rekao je dr. Gavrankapetanović.

Dodao je i da se „neće više događati da ljudi u petak ne znaju da li će u ponedjeljak imati posao“.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije