Dotrajale elektroinstalacije uzrok požara u bolnici u Bihaću

Radiosarajevo.ba
Dotrajale elektroinstalacije uzrok požara u bolnici u Bihaću

Nakon požara, koji je jutros oko dva sata zahvatio glavnu zgradu Kantonalne bolnice 'Irfan Ljubijankić' u Bihaću, od ranih jutarnjih sati vrši se evakuacija aparata i zbraja se šteta na odjelima, dok povrijeđenih, srećom, nije bilo. 

Katastrofa u Bihaću: Izgorila zgrada Kantonalne bolnice

Po prvim informacijama plamen se pojavio na dijelu krova iznad Odjela pedijatrije i potom zahvatio sve redom spojene krovove na velikom kompleksu. Izgorjeli su svi krovovi i gornji spratovi bolnice. 

Veliki broj građana iz cijelog Bihaća zajedno sa pripadnicima policije, Civilne zaštite, vatrogascima, kao i zaposlenima u Bolnici priskočili su u pomoć. Prvo su spašavani pacijenti, njih oko 400 je bezbjedno izvedeno iz bolničkih zgrada.

Nadljudskim naporima vatrogasaca iz Bihaća, Cazina i Bosanske Krupe, pripadnika policije i Oružanih snaga BiH požar u Kantonalnoj bolnici u Bihaću stavljen je pod kontrolu. Uzrok požara su najvjerovatnije dotrajale elektroinstalacije, a došlo je i do eksplozije plinskih boca.

U Bolnici je jutros održana hitna sjednica Kantonalnog štaba Civilne zaštite, a trenutno je u toku i vanredna sjednica Vlade Unsko-sanskog kantona (USK) na kojoj se raspravlja o nastaloj situaciji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije