Dostojno obilježiti stratiše na Kazanima

Radiosarajevo.ba
Dostojno obilježiti stratiše na Kazanima

Denis Bećirović
, zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta Bosne i Hercegovine, podržao je inicijativu da se dostojno obilježi stratiše Kazani gdje su stradali nedužni građani srpske, ali i drugih nacionalnosti.

Sarajevska podrška spomen-obilježju na Kazanima

„Utvrđivanje pune istine i odgovornosti za počinjene zločine u najboljem je interesu svih naroda i svakog građanina ovih prostora. I u slučaju Kazana, kao i drugdje, treba neprestano ukazivati da zlodjela ne smijemo zaboravljati i ostavljati nekažnjenim.

Na njih moramo ukazivati kako bismo prije svega mlade opominjali na zlo koje se može desiti krenu li stazama nacionalizma, šovinizma i ekstremizma“, poručio je Bećirović u saopštenju.


Bećirović: Učiti djecu pravim vrijednostima

Svaki bh. građanin, saopšteno je, treba odlučno da se ogradi od svih počinjenih zločina, naveo je on i istaknuo kako se ne smiju dozvoliti nikakvi izgovori za počinjene zločine:

„Na kraju, želim i ovom prilikom reći da je zbog budućnosti BiH i generacija koje dolaze važno iskazati najdublje poštovanje prema svakoj žrtvi i odati joj punu počast. To moraju shvatiti svi političari u našoj zemlji i smoći državničke hrabrosti da se poklone i žrtvama drugih naroda a ne samo žrtvama naroda kojem pripadaju. Nekada to nije popularno ali, dugoročno gledano, predstavlja jedini put u budućnost bez ponavljanja tragične prošlosti."

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije