Doris Pack: Osuđujemo nasilje i nismo organizator protesta u BiH

Radiosarajevo.ba
Doris Pack: Osuđujemo nasilje i nismo organizator protesta u BiH

Njemačka zastupnica u Parlamentu Evropske unije Doris Pack (Pack) izjavila je  da evropski zvaničnici stalno dolaze u BiH i šalju poruke, ali niko ih ne sluša, piše  bh. novinska agencija Patria

- Ovo što se događa u BiH je sramota za političare. Pa, komesar Štefan File (Fule) je stalno tamo u vašoj državi, ali očito je da neki ne rade u interesu građana – kaže Pak, komentirajući ono što se događa posljednjih dana u našoj zemlji uključujući i najavljenu posjetu baroneseKetrin Ešton (Ashton) i komesara za proširenje.

Prema riječima izvjestiteljice za BiH u Evropskom parlamentu, ona ne zna ko je organizator demonstracija, ali odbija svaku špekulaciju kakvih je bilo u manjem bh. entitetu, da međunarodna zajednica stoji iza svega.

- To apsolutno nije tačno! Međunarodna zajednica nije organizator ničega. Osuđujemo svaku paljevinu i nasilje kakvo smo vidjeli. Naša podrška je usmjerena ka pravu građana da mirno protestiraju – kaže Pak. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije