Donesena odluka: U Fojnici proglašen prestanak stanja prirodne nesreće

0
Radiosarajevo.ba
Donesena odluka: U Fojnici proglašen prestanak stanja prirodne nesreće
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Poplave u Fojnici

Krizni štab Civilne zaštite Opštine Fojnica donio je Odluku o proglašenju prestanka stanja prirodne nesreće na području te opštine, koje je proglašeno u petak, 4. oktobra, zbog poplava koje su zadesile to područje.

Prije donošenja navedene odluke razgovarano je o trenutnoj situaciji na terenu, odnosno o stanju u poplavljenim područjima.

Iz Opštine Fojnica su istakli da su sve putne i telefonske komunikacije na području opštine Fojnica osposobljene. Snabdijevanje električnom energijom je omogućeno, a kada je riječ o javnoj rasvjeti još uvijek ima problema, ali se, kako su naveli, radi na otklanjanju istih.

Plenković prozvao Milanovića da radi u rusku korist: "Moramo se zapitati..."

Plenković prozvao Milanovića da radi u rusku korist: "Moramo se zapitati..."

Nakon što su urađene analize vode za piće sa svih mjesnih vodovoda na području opštine Fojnica, ustanovljeno je da je ispravna voda trenutno samo s gradskog vodovoda, te vodovoda Ormanov potok. Voda iz ostalih vodovoda nije za piće. JKP Šćona će, kako je saopšteno iz Opštine, u saradnji s predstavnicima mjesnih zajednica uraditi mehaničko i hemijsko čišćenje svih vodovoda.

Na sjednici je bilo govora o daljnjim zaduženjima i aktivnostima na terenu, ali i o tome što je neophodno preventivno raditi na terenu kako bi se ubuduće barem djelimično spriječile ovakve katastrofe.

Takođe, Štab Civilne zaštite Opštine Fojnica zadužen je da i dalje prati i procjenjuje stanje na području opštine i na osnovu toga utvrđuje obim i potrebe za angažovanje snaga i sredstava civilne zaštite.

Više o poplavama u Bosni i Hercegovini čitajte na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije