Donacija Udruženja PIPOL: Podrška djeci oboljeloj od raka

0
Fena
Donacija Udruženja PIPOL: Podrška djeci oboljeloj od raka
FOTO: Fena / Uručena donacija

Predstavnici Udruženja porodica i prijatelja djece oboljele od leukemije i drugih malignih bolesti 'PIPOL' uručili su pidžame, higijenske artikle te didaktičku opremu i materijale djeci oboljeloj od raka, koja se nalaze na intenzivnom bolničkom liječenju na Odjeljenju za hematologiju i onkologiju na Klinici za dječije bolesti UKC Tuzla.

Donaciju je, u ime Odjeljenja za hematologiju i onkolologiju, preuzela i mališanima uručila šefica Odjeljenja prim.dr. Amila Latifagić.

To je prva u nizu aktivnosti u okviru kampanje 'Zlatni septembar' s ciljem pružanja materijalne i psihosocijalne podrške djeci oboljeloj od raka i članovima njihovih porodica.

Kampanja 'Zlatni septembar' provodi se u okviru projekta 'COWIN-20GETHER (Pobijedimo posljedice pandemije #COVID-19 zajedno), koji ima za cilj da ublaži negativne posljedice pandemije COVID-19 na najugroženije kategorije društva i doprinese smanjenju negativnih zdravstvenih, ekonomskih i socijalnih posljedica na populaciju djece i mladih oboljelih i izliječenih od raka i članova njihovih porodica s područja grada Tuzla.

Projekt je podržan u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu - ReLOaD, koji finansira Evropska unija (EU) a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), uz finansijsku podršku grada Tuzla.

"Tokom 'Zlatnog septembra' posebnu pažnju smo posvetili djeci oboljeloj od raka koja se nalaze na intenzivnom bolničkom liječenju na Odjeljenju za hematologiju i onkologiju na Klinici za dječije bolesti, kojima smo poželjeli brzo i uspješno izliječenje", navode iz Udruženja.

Načelnica Klinike za dječije bolesti UKC-a Tuzla Lejla Osmančević ranije je zahvalila za pomoć i podršku pruženu djeci oboljeloj od raka koja su hospitalizirana u toj ustanovi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije