Donacija Lionsa Bosne i Hercegovine medicinskim ustanovama u BiH

Radiosarajevo.ba
Donacija Lionsa Bosne i Hercegovine medicinskim ustanovama u BiH
Lionsi BiH / Donacija

Lionsi Bosne i Hercegovine donirali su danas Zavodu za zdravstvenu zaštitu zaposlenika MUP-a KS dezinfekciona sredstva, maske i rukavice u vrijednosti od 4.000 KM. Ovo je prva donacija od planiranih četiri širom Bosne i Hercegovine. Za sutra je planirana donacija Domu zdravlja Kiseljak I Domu zdravlja Banja Luka, a za srijedu UKC Tuzla. Ukupna vrijednost donacija je 10.000 dolara.

Osjećali smo obavezu da u ovim teškim vremenima reagujemo, i u skladu sa našim mogućnostima pomognemo i olakšamo rad onih koji su na prvoj liniji odbrane od COVID-19”, saopćeno je.

Lionsi Bosne i Hercegovine dio su međunarodne humanitarne organizacije Lions Clubs International, koja postoji više od 100 godina i broji preko 1.400.000 članova u više od 200 država širom svijeta.

U Bosni i Hercegovini postoji pet klubova, od toga 3 u Sarajevu, jedan u Tuzli i jedan u Banja Luci.

“Lionsi Bosne i Hercegovine već dugi niz godina služe potrebitim. Svake godine doniramo Udruženju slijepih neophodnu opremu za njihove članove. Opremili smo biblioteku za slijepe u Sarajevu, izgradili kuću za osobe sa invaliditetom u Pazariću, u Centru Sumero opremili tri stana za osobe sa poteškoćama, učestvovali u pomoći poplavljenim područjima 2014. godine, donirali medicinsku opremu u vrijednosti od 50.000 dolara Domu zdravlja u Maglaju nakon poplava. Naša zadnja akcija je nabavke kombi vozila sa medicinskom opremom za Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka” u vrijednosti od skoro 90.000 KM.

Teško je navesti sve humanitarne akcije koje smo organizovali tokom ovih 20 godina našeg djelovanja u Bosni i Hercegovini. Naš moto je “služimo” I nastavljamo sa našom službom u zajednici”, saopćeno je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije