Stiglo 50.000 doza Sinovac vakcina iz Malezije

1
Radiosarajevo.ba
Stiglo 50.000 doza Sinovac vakcina iz Malezije
Foto: Arhiv / Ilustracija

Sinoć oko 20 sati na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu realizirana je isporuka donacije od 50.000 doza Sinovac vakcina. Ove vakcine našoj zemlji donirala je Vlada Malezije.

Dogovor o donaciji postignut je u februaru ove godine a njega su postigli Šefik Džaferović, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine te premijer Malezije Muhyiddin Yassin.

Nakon primopredaje vakcina, izvršeno je i uzimanje kontrolnih uzoraka za testiranje a sve to pratili su uposlenici Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine.

Da bi vakcine mogle stići do građana, potrebno je da za ovu seriju Kontrolni laboratorij Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH izda odobrenje.

Po završetku svih analiza, vakcine će i ovaj put biti spremne za raspodjelu koja se se vršiti prema ranije dogovorenim omjerima. Nakon toga, vakcine će se distribuirati prema Banjoj Luci, Mostaru i Brčko Distriktu gdje će se će, u skladu nadležnostima vrštiti imunizacija građana. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije