Donacija: Granična policija BiH dobila zaštitnu opremu

Radiosarajevo.ba
Donacija: Granična policija BiH dobila zaštitnu opremu
Foto: Granična policija BiH / Predstavnici OSCE-a i GPBiH

Voditeljica Odjela za sigurnosnu suradnju Misije OSCE-a u BiH Susan Penksa u četvrtak je Graničnoj policiji BiH donirala zaštitnu opremu, koja se sastoji od 1.000 vizira i dezinfekcijskih sredstava za ruke.

Opremu su preuzeli načelnik Ureda direktora Radiša Samardžija i v.d. načelnika Uprave za administraciju Granične policije BiH Ismet Taslaman.

Samardžija je zahvalio na vrijednoj donaciji i istaknuo kako će ona biti dragocjena pomoć službenicima Granične policije BiH.

"Zahvaljujem OSCE-u na vrijednoj donaciji. Ova pomoć će nam biti dragocjena za ličnnu zaštitu naših službenika protiv pandemije COVID-19. Iskreno se nadam da će se saradnja OSCE-a i Granične policije BiH nastaviti i ubuduće na obostrano zadovoljstvo", rekao je Samardžija.

Kako je saopćeno iz Granične policije, Penksa je naglasila da Misija OSCE-a u BiH cijeni napore Granične policije BiH, čiji su pripadnici suočeni s povećanom razinom rizika u obavljanju svojih dužnosti za vrijeme pandemije.

Naglasila je kako se granice počinju otvarati i da uloga pripadnika Granične policije BiH ostaje ključna te da je od suštinske važnosti da imaju neophodnu opremu za borbu protiv pandemije koronavirusa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije