Dom naroda FBiH o budžetu BiH za 2011.

Radiosarajevo.ba
Dom naroda FBiH o budžetu BiH za 2011.

U Sarajevu će biti održana sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije BiH, na kojoj će po hitnom postupku biti razmatran Prijedlog izmjena i dopuna budžeta Federacije BiH za 2011. godinu. Na predloženom dnevnom redu je i Prijedlog prvih i Prijedlog drugih izmjena i dopuna Finansijskog plana Federalnog zavoda za zapošljavanje za 2011. godinu.

Delegati će se, također po hitnom postupku, izjašnjavati o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izvršavanju budžeta Federacije BiH za 2011. godinu, Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o bankama, te Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Agenciji za bankarstvo Federacije BiH.

Po skraćenom postupku bit će razmatrani Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o ograničenoj upotrebi duhanskih prerađevina, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zdravstvenom osiguranju, kao i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o slobodi pristupa informacijama u Federaciji BiH. Također po skraćenom postupku bit će razmatrani Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o federalnim ministarstvima i drugim tijelima federalne uprave, te Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o visini stope zatezne kamate na neizmirena dugovanja. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije