Doljani: Na prelazak granice čeka se i do dva sata

Anadolija
Doljani: Na prelazak granice čeka se i do dva sata
Arhiv / Doljani, izvor: Wikipedia
Predstojeći vikend i turistička sezona uzrokovali su pojačan promet prema Jadranu, što je uzrokovalo da se na graničnom prijelazu Doljani na prelazak granice BiH čeka i do dva sata.

Onima koji namjeravaju ljetovati na Makarskoj rivijeri ili sjevernije iz BIHAMK-a preporučuje se korištenje graničnih prijelaza Gabela Polje, Zvirići, Bijača, Crveni Grm i Orahovlje, a onima koji putuju na podučje Dubrovačke regije ili Pelješac preporučuju se granični prijelazi Trebimlja-Čepikuće i Ivanica. Na svim preporučenim prijelazima zadržavanja su znatno kraća nego na Doljanima

Na graničnom prijelazu Bosanski Brod na ulazu u BiH čeka se do sat vremena. Zbog radova na graničnom prijelazu Orašje-Županja na području Hrvatske, vozila saobraćaju usporeno u oba smjera. Na ostalim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Vozačima je upućen apel da prije polaska na putovanje provjere svu potrebnu dokumentaciju, kao i važnost svih dokumenata neophodnih za prelazak granice.

Zbog saobraćajne nezgode na M-6 Ljubuški- Čapljina u mjestu Krteljavac saobraćaj je potpuno obustavljen do daljnjeg. Saobraćaj se odvija lokalnim obilaznicama do završetka policijskog uviđaja. 

Zbog nestabilnog vremena, te povremene kiše u pojedinim krajevima,vozačima se savjetuje opreznija vožnja prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke, pa se apeluje na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno.

Od puteva sa aktuelnim radovima izdvajaju se autoput A-1 Tarčin-Vlakovo (most M-2, tuneli Grab, 25.novembar i Vis) i autoput Banja Luka-Bosanska Gradiška (lokalitet petlje Mahovljani), zatim magistralni putevi M-17 Nemila-Topčić Polje, M-4 Banja Luka-Čelinac, M-18 Priboj-Simin Han i M-5 Rakovica-Kobiljača, kao i magistralni putevi na području Gračanice (M-4), Prozora (M-16.2), Kladnja (M-18), Donjeg Vakufa (M-16) i Livna (M-6.1).


 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije