Dolazi promjena vremena: Meteorolozi najavili kišu i snijeg, evo kad kreće naoblačenje

0
Radiosarajevo.ba
Dolazi promjena vremena: Meteorolozi najavili kišu i snijeg, evo kad kreće naoblačenje
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Jutros u našoj zemlji uglavnom umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Sokolac -8; Bjelašnica -3; Zenica -1; Doboj, Sanski Most, Sarajevo, Tuzla 0; Banja Luka, Bijeljina 2; Ivan Sedlo, Široki Brijeg 3; Mostar, Trebinje 4; Livno 5; Gradačac 6; Neum 9; Bihać 13; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 944 hPa, na normali je i lagano opada.

Bioprognoza: Biometeorološke prilike i dalje su relativnopovoljne. Temperature će i dalje tokom dana biti nadprosječne, pa savjetujemo da dan provedete na obližnjim planinama. Ova preporuka se odnosi naručito na stanovništvo u Bosni, zbog povećane zagađenosti zraka. Problemi kod osjetljivih osoba mogući su pred kraj dana uglavnom zbog povećanja naoblake.

Zbog rasta minimalca u RS povećene cijene svih usluga: Poskupila kafa, šišanje, kirije...

Zbog rasta minimalca u RS povećene cijene svih usluga: Poskupila kafa, šišanje, kirije...

Prizori koji oduzimaju dah... Pogled sa Trebevića na smogom okovano Sarajevo

Prizori koji oduzimaju dah... Pogled sa Trebevića na smogom okovano Sarajevo

Danas će u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne preovladavati umjereno ili pretežno oblačno vrijeme. U ostatku zemlje sunčano uz postepeno naoblačenje. Poslije podne i tokom noći slaba kiša je moguća u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Dnevna temperatura od 8 do 14, na sjeverozapadu Bosne do 17 °C. U Sarajevu jutro pretežno sunčano sa maglom u nižim dijelovima grada. Tokom dana postepeno naoblačenje. Dnevna temperatura oko 8 °C.

U ponedjeljak oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. U ostatku zemlje padavine poslije podne ili tokom noći. Na planinama se očekuje prelazak kiše u susnježicu i snijeg. Intenzivnije padavina na jugu i jugozapadu zemlje, gdje je moguća i grmljavina. Vjetar umjeren do jak, povremeno sa olujnim udarima južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 5 do 11, na jugu, sjeveru i sjeverozapadu do 14, a dnevna od 11 do 17 °C. 

U utorak oblačno vrijeme sa kišom, a u višim područjima i na planinama sa snijegom. Susnježica ili snijeg su mogući i ponegdje u nizinama centralne i istočne Bosne. Poslije podne prestanak padavina u Hercegovini i Krajini. Vjetar umjeren do pojačan sjeverni i sjeverozapadni. U zapadnim područjima Bosne se očekuju olujni udari vjetra. Jutarnja temperatura od -1 do 5, na jugu do 10, a dnevna od 2 do 8, na jugu zemlje do 12 °C. 

U srijedu umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje tokom dana. U jutarnjim satima slab snijeg je moguć na istoku i jugoistoku Bosne. Tokom noći novo naoblačenje. Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu do 6, a dnevna od 2 do 8, na jugu do 12 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije