Dodikova kćerka šefica ministarskog kabineta

Radiosarajevo.ba
Dodikova kćerka šefica ministarskog kabineta


Gorica Dodik-Trišić, kćerka predsjednika RS i lidera SNSD-a Milorada Dodika, postavljena za šeficu kabineta Željke Cvijanović, ministrice za ekonomske odnose i regionalnu saradnju u Vladi RS, piše u današnjem Dnevnom avazu.

Saznanja "Avaza" potvrdila je sama Dodik-Trišić, koja je proteklih godina bila direktorica Radija "Igokea" iz Aleksandrovca. Na prestižno radno mjesto u Vladi RS Dodikova kćerka primljena je bez konkursne procedure, budući da, kako sama kaže, nije na poziciji državnog službenika za koju je predviđeno raspisivanje konkursa, prenosi Frontal.ba.

„Nisam državni službenik. To znači da istovremeno kada ministrica završi svoj mandat, završavam i ja svoj“, rekla je za Avaz Dodik-Trišić, potvrdivši da je šef kabineta u Ministarstvu za ekonomske odnose i regionalnu saradnju u Vladi RS postala 1. aprila.

I Željka Cvijanović, ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju, potvrdila je saznanja Avaza. Ona tvrdi da je Gorica Dodik-Trišić bila "jedna od pet mladih koje je vidjela kao mogućeg kandidata za poziciju šefa kabineta".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije