Dodik: Zvao sam Mektića, ali nije htio da mi se javi

Fena
Dodik: Zvao sam Mektića, ali nije htio da mi se javi
Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić nije se danas javio na poziv predsjednika RS-a Milorada Dodika.

Ovu informaciju novinarima u Banjoj Luci danas je saopćio sam Dodik te demantirao bilo kakvu umiješanost u uređivačku politiku RTRS-a, za šta ga je optužio ministar sigurosti BiH.

Kazao da je danas telefonski pozvao Mektića, nakon njegove izjave da "Dodik treba da zaustavi propagandu protiv njega preko RTRS-a“, ali da je Mektićeva sekretarica prenijela njegovu poruku da ne želi da razgovara s Dodikom.

Za javni servis RS-a, entitetski predsjednik je rekao da je nezavistan medij koji ima pravo na svoj pristup određenim pitanjima i osobama.

Dodik je napomenuo da je i on često bio izložen određenim napadima, te naveo slučaj "Pavlović banke“, iako je rečeno da u toj banci nije bilo pranja novca.

"Krajnje je vrijeme da organizujemo jedno stabilno medijsko iznošenje stavova i informacija" ustvrdio je on navodeći da Mektić "nije na njegovom dnevnom redu, ali on očito jeste na Mektićevom“.

Dodik je također saopćio da je na dan protesta u Banjoj Luci, 14. maja, pozvao telefonom sve predstavnike stranaka opozicije te s njima razgovarao o tome da okupljanja treba da budu mirna, kao što su bila.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije