Dodik: Želim Bošnjacima sve najbolje, ali im neću dozvoliti da uzmu našu slobodu

Radiosarajevo.ba
Dodik: Želim Bošnjacima sve najbolje, ali im neću dozvoliti da uzmu našu slobodu

Mi želimo da se što više povežemo sa Srbijom i mislimo da ti stereotipi koji su nama nametnuti kako je tamo neka država koju mi treba da volimo da se navodno zove BiH potpuno je pogrešna stvar. Ona ne može izdržati život, ne može izdržati vrijeme, i zato BiH u sebi neće moći iznijeti tu nametnutu priču o državnosti. Mi smo okrenuti Srbiji, RS voli Srbiju, ja volim Republiku Srpsku, ja volim Srbiju, ja ne volim Sarajevo, poručio je Milorad Dodik, predsjednik RS-a jučer u Beogradu povodom Dana RS-a i prvog Ustava RS-a, piše bh. novinska agencija Patria.

Ja nisam čovjek koji želi loše Bošnjacima, nekadašnjim muslimanima, ja nisam taj ja njima želim sve dobro. Ali ono što im ne želim i neću im nikada dozvoliti je da uzmu našu slobodu“, poručio je Dodik.

On je kazao da im je potrebna Srbija kao stabilna, jer „smo mi zagledani u nju i Republika Srpska da se nje pita davno bi bila integrirana i to moraju znati oni koji nam ovih dana sprečavaju kad mi spomenemo bilo šta da bi odlučivali kao što je referendum, uvijek se boje toga“.

Patrijarh srpski Irinej tokom svog obraćanja poželio je da RS završi započeto i postane pravna država. Skupu je prisustvovao i srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić koji se nije obraćao prisutnima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije