Dodik: Vučurević je častan čovjek

Radiosarajevo.ba
Dodik: Vučurević je častan čovjek


Viši sud u Šapcu čeka zvanični zahtjev Hrvatske, kako bi mogao da odluči da li će Božidar Vučurević biti izručen toj zemlji, kaže portparol suda Slobodan Velisavljević.

Hapšenje Božidara Vučurevića, optuženog za bombardiranje Dubrovnika, je iznenađujuće i neprihvatljivo, rekao predsjednik RS Milorad Dodik. U Trebinju se očekuje protest građana nezadovoljnih hapšenjem Vučurevića, javlja Radiotelevizija Republike Srpske.

Sud će u toku dana obavijestiti Ministarstvo pravde Srbije o Vučurovićevom hapšenju, nakon čega će ministarstvo kontaktirati hrvatske pravosudne organe, rekao je Velisavljević.

Odluku o ispunjenosti pretpostavki za izručenje Vučurovića sud u Šapcu donijet će pošto dobije zahtjev za izručenje uz svu neophodnu dokumentaciju iz Hrvatske, ističe Velisavljević.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je hapšenje ratnog gradonačelnika Trebinja Božidara Vučurevića u Srbiji po potjernici Hrvatske "iznenađujuće i neprihvatljivo".

"Radi se o časnom čovjeku i mora mu se obezbijediti da se brani sa slobode", naveo je Dodik.

Predsjednik RS smatra da optužnice koje su podigle i "Hrvatska i Srbija i BiH ne doprinose nikakvoj stabilizaciji, ni uspostavljanju pomirenja".

Predsjednik Srpske demokratske stranke, Mladen Bosić, posjetit će danas Božidara Vučurevića, koji se nalazi u pritvoru u Šapcu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije