Dodik vrši pravno nasilje nad Federalnom TV

Radiosarajevo.ba
Dodik vrši pravno nasilje nad Federalnom TV

Alternativni klub Trebinje najenergičnije odbacuje policijsko-pravosudno nasilje Milorada Dodika nad novinarima, u ovom slučaju Federalne televizije, saopćeno je danas iz tog kluba.

Dodik dobio parnicu protiv "60 minuta"
 
Alternativni klub traži odgovornost suda i sudije koji je donio presudu na štetu novinara, a pritom, kako se navodi u saopćenju, nije uvažio činjenicu da Dodik nema pravnu osnovu da tuži novinare iz više razloga, navodeći kao primjer  i "njegovo profašističko ponašanje koje ozbiljno urušava Ustav Bosne i Hercegovine, što kulminira negiranjem genocida u Srebrenici". 
 
Istovremeno, Alternativni klub upozorava  Dodika da je obračun s novinarima zadnja faza pada jednog tiranina.
 
U saopćenju, Alternativni klub  postavlja i pitanje "režimskim sudijama" gdje će oni kada im šef napusti Bosnu i Hercegovinu, dok svima onima koji čestito rade svoj posao, u ovom slučaju novinarski, poručuju da istraju, jer će se uskoro izvaditi iz fioka sve tužbe koje "režimska tužilastva" još uvijek kriju.
 
Dodaje se kako su upravo tuženi "Dodik i njegova zločinačko - kriminalna družina". 
 
Alternativni klub, također, traži reakciju domaćih i inostranih novinarskih udruženja te ambasada i svih organizacija koje se bave ljudskim pravima. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije